Club Lam

L1

Actrice en schrijfster Marloes IJpelaar (25) uit Sittard is een talent om in de gaten te houden. Meteen na haar afstuderen aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richtte ze haar eigen gezelschap Club Lam op. Het is een all-female collectief dat zich inzet voor meer vrouwelijk perspectief in het theater en in de media. Marloes is artistiek leider en acteert, schrijft en regisseert.

Interview L1 

Club Lam

Club Lam is gezelschap opgericht in 2018. Zij maken nieuw repertoire over historische vrouwelijke figuren over wie weinig bekend is of van wie slechts een eenzijdig beeld bestaat. De voorstellingen zetten deze vrouwen uit het verleden in het heden. Hun streven is verhalen vertellen over volwaardige vrouwelijke personages die niet alleen moeder, maagd of minnares zijn. 

Club Lam pakt op een humoristische manier onderwerpen als feminisme en clichébeelden van historische vrouwenfiguren aan. Ieder personage vertegenwoordigt een andere kijk op de zaak. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die All Ready, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord.

https://clublam.nl/