Club Lam

MARLOES

Marloes IJpelaar heeft de afgelopen jaren een opvallende ontwikkeling doorgemaakt als schrijfster en regisseur. Wat haar onderscheidt, is haar diepgaande interesse in de persoonlijke ontwikkeling van personages en hun relatie tot de hedendaagse maatschappij. Ze staat bekend om haar vastberadenheid om complexe thema’s op een originele, scherpe en hilarische manier aan te snijden. Haar teksten zijn zowel humoristisch als aangrijpend en dagen het publiek uit om na te denken over de betekenis van iconische en/of historische personages in ons collectieve geheugen.

IJpelaar’s unieke benadering om historische figuren naar het heden te brengen, geeft hen een nieuwe stem en een eigentijds perspectief. Deze historische figuren spreken met de kennis van vandaag, wat leidt tot diepgaande en soms verwarrende inzichten. Marloes daagt het publiek uit om de realiteit van het theater en ons collectieve geheugen te bevragen, wat resulteert in een stimulerende en onafhankelijke denkwijze.

 

 

Club Lam

Club Lam (opgericht in 2018) is een theatergezelschap dat zich inzet voor het verbreden van onze perceptie van vrouwelijkheid. Op een humoristische wijze nemen ze clichématige portretten van historische vrouwenfiguren stevig onder handen. Hun verfrissende repertoire, doordrenkt van maatschappijkritiek, draagt bij aan een groter bewustzijn van genderongelijkheid bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, op het gebied van seksualiteit en in de politiek.

Club Lam draagt bij aan de Nederlandse theatergeschiedenis door nieuwe stukken te introduceren waarin sterke vrouwelijke personages centraal staan, waardoor ze de representatie van vrouwen in het Nederlandse theater bevorderen.

Via theater trachten ze bij te dragen aan zelfreflectie en dialogen over deze kwesties. De kritische maatschappelijke reflectie van Club Lam heeft geleid tot herhaalde erkenning met lovende recensies, waardoor ze momenteel als vooraanstaand feministisch gezelschap worden beschouwd.

Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram.

https://clublam.nl/

    Club Lam's Nieuwsbrief

    Maandelijkse e-mail over genderkloof, vrouwenrollen en events

    We respect your privacy.