Fenny Faber

In de zomer van 2007 studeert Fenny Faber (1985) af aan de HKU in Fashion Design. In 2008 start ze haar eigen label ‘Fenny Faber’. Daarnaast werkt ze als freelance designer.

Fenny Faber op het “open podium” bij DRAAGBAAR:

Het duurzame label FENNY FABER is speels, vrouwelijk en draagt bovendien zeer comfortabel. Het kenmerkt zich door het minimalisme en het gebruik van geometrische vormen. De geometrische vormen worden vaak gebruikt in de vlakverdeling, maar ook als vorm op zich. Zo kan een vierkant of een rechthoek het patroon zijn voor een kledingstuk. Haar inspiratie hiervoor haalt ze uit alles wat haar intrigeert, verbaasd en verrast. Dit kunnen opvallende lijnen zijn in een gebouw tot vuilnis op de straat.

Less is more!
Fenny heeft sinds kort de vaste seizoen collecties laten varen en is begonnen met een doorlopende collectie. Daarnaast maakt ze kleding op maat en gaat ze samenwerkingen aan met andere ontwerpers.
Dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in het label FENNY FABER blijkt uit de tijdloze ontwerpen, de productie die momenteel enkel in Nederland plaats vindt en uit de stoffen die worden gekozen.

"